A bíborkasvirág hatóanyagai


A kasvirág gyógyító múltja hosszú évszázadokra tekint vissza.
Az észak-amerikai Nagy-Síkság indiánjai az echinacea gyógynövényt használták már sebesülések, kígyómarás, rovarcsípés és külső sérülések utáni fertőtlenítésre és kezelésre.>

Az indiánok echinaceából készült teát fogyasztottak láz, himlő, de még a kanyaró enyhítésére is. Míg európában még csak nem is hallottak az echinacea gyógyító és immunerősítő hatásairól, addig az amerikai indiánok rendszeresen alkalmazták a kasvirágot – Nagy becsben tartották ezt a különleges növényt. Bíbor kasvirág csepp

A modern világ csupán a XIX. században ismerte meg igazán az echinaceát. A történet szerint az 1870-es években a nebraskai Pawne városában élő bevándorló, a német orvos Dr. H.C.F. Meyernek köszönhető minden. Dr. Meyer szabadalmaztatta az echinacea kivonatából készült vértisztítót, melyet a leírás szerint ’kígyómarás és sok más betegség gyógyítására’ ajánlott. Dr. Meyer egyébként igen találóan, ’minden betegség gyógyítójánaknevezte az echinaceát...

Érdekes módon a szabadalmaztatását követően az echinacea nem az amerikai kontinensen, hanem Európában keltette fel a tudomány érdeklődését. A formálódó Egyesült Államokban a közvélemény kétkedve fogadta a kasvirág gyógyhatásait.

Az 1920-as években Németroszágban elvégzett kutatások végül rávilágítottak a kasvirág gyógyhatásaira és komplex hatóanyagira.

Az echinacea legfontosabb hatóanyagai az immunstimuláns arabinogalaktánok, melyek jellegzetessége, hogy úgymond rákapcsolódnak a szervezetbe bekerülő baktériumokra, védig a szervezetet a „betolkodóktól” azáltal, hogy odavonzzák és fokozzák a baktériumok ellen harcoló fehérvérsejteket. Közvetve semlegesítik így a fertőzéseket, baktériumokat.

A kasvirág immunerősítő tulajdonságait annak köszönheti nagyrészt, hogy amint összetevői a szervezetbe jutnak, mozgásba hozzák a szervezet vírusellenes anyagát, az interferont, amely meggátolja a paraziták és vírusok elszaporodását.

Az echinacea immunerősítő hatásait tovább erőstik még a kávésav-származékok, melyek mint például a cikóriasav és az echinakozid természetes, szerves vegyületek, melyek bakteriosztatikus és további antibakteriális hatásokkal bírnak. A bakteriosztatikus kifejezést a mikrobiológiában használják, és annyit tesz, hogy meggátolja a baktériumok sejtosztódását.

Az alkilamidok nitrogéntartalmú szénhidrát vegyületek, melyek a flavonoidokhoz hasonlóan szintén gyógyhatássokkal bírnak.

Az echinaceában találunk még T-limfocitákat, azaz immunsejteket. Ezen sejtek ahogy a nevük is mutatja, nélkülözhetetlenek az immunreakciók szempontjából, hiszen a sejtek immunválaszáért felelnek.

A kasvirágban megtalálni az egyik legnépszerűbb Nátha ellen echinaceaszerves vegyületet is, a poliacetilént, valamint olyan más, természetes és a szervezet egészségét nézve fontos anyagokat/vegyületeket, mint az llóolajok, a poliszacharidok és a C-vitamin.

Az echinacea és kivonatai fokozzák az ún. falósejtek aktivitását. A falósejteket az orvostudomány „az immunrendszer első védvonalának” nevezi, melyek előbb bekebelezik majd önmagukatt is elpusztítva semlegesítik a baktériumokat, kórokozókat.

Az echinacea hatóanyagainak köszönhetően az egyik legjobb természetes gyógymód az immunrendszer védelme és erősítése szepontjából! Kifejezetten alkalmas a nátha és megfázás, illetve az influenza tüneteinek az enyhítésére.

Echinacea immunrendszer erősítők

Beszámolók az echinacea termékekről

Megfázás / Influenza
Kicsit szeretném megvédeni a családi csodaszert. Mi megfázás / influenza esetén használjuk (másra eddig nem próbáltuk), és amennyiben úgy és olyan gyakorisággal használja az ember, ahogyan rá van írva, akkor egyszerűen szuper, hamar enyhülést hoz! Szeretem az erős gyógynövényes ízvilágot, az alkohollal kombinálva lenyelést követően jóleső borzongás fut át rajtam (mintha azonnal gyógyulnék tőle. Ezzel a párom sajnos nem tud egyet érteni, gyűlöli az ízét, miután lenyeli a kanálnyi adagot, olyan grimaszt vesz fel, hogy azt Quasimodo is megirigyelné... :) Azonban azt ő is elismeri, hogy nagyon hatásos szer ez, sokkal jobb, mint az ugyancsak kipróbált más márkájú (kellemesebb ízű), hasonló oldatok. Ajánlom, próbáljátok ki!”
szeleske felhasználó,
Immunerősítés
„Nem vártam el az echinacea csepptől, hogy segítsen abban, hogy ne fázzak meg, azonban mégis ez történt. Nagyon hálás vagyok a terméknek, hiszen legyen bármilyen évszak, tél vagy nyár, mindig sikerült nagyon könnyen megfáznom. Egészen addig tartott mindez, míg meg nem ismertem az echinacea-t”
Erős Jutka, Tatabánya
Megfázás
„Amint a nátha és a megfázás első jeleit érzékelem magamon, azonnal elkezdem szedni az echinaceát. Lényegében 1-2 nap után már el is illannak a tünetek.”
Kocsis Albert, Hévíz
Echinacea 30 napos garanciával
2010 - 2018 © ECHINACEA.hu - Magyarország No.1. echinacea oldala
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók