Mire figyeljünk oda
echinacea fogyasztás előtt?

Minden természetes gyógynövény alkalmazása és fogyasztása előtt joggal merül fel a kérdés, hogy vajon biztonságos-e a szervezet egészségére nézve? Bíbor kasvirágMég az orvos által előírható gyógyszerekkel kapcsolatban is tudnunk kell azt, hogy melyek azok amelyek nyugodtan fogyaszthatóak, nem keltenek káros utóhatásokat a szervezetben és nem ártalmasak egészségünkre. Egyesek szerint ami természetes, az még bizonytalanabb, így a fogyasztása kissebb kockázatokat rejt magában.

A természetes gyógymódokat sokan pont ez miatt fogadják kétkedve, és bizonytalanok a lehetséges káros mellék – és utóhatásokat illetően.

Mivel a kulcsszó a biztonságon van, így érdemes alaposan utána járni, az orvos szakvéleményét kikérni egy adott gyógynövény vagy annak kivonata esetében.

Az echinacea bármennyire is hatásos és jó immunerősítő, gyulladáscsökkentő - és még sorolhatnánk, tisztában kell lennünk a gyógynövény pontos működésével.
Való igaz, hogy az echinacea fogyasztásával rendszeres és állandósulni tudó mellékhatások és panaszok nem tapasztalhatóak, mégis lehetnek azonban kockázatai és egyes mellékhatásai!

Az echinacea mellékhatásai egészen kis mértékben is jelentkezhetnek, mint például a szédülés; azonban jóval nagyobb problémákat is kifejthet, gondolunk itt asztmás és légúti rohamokra vagy éppen egyes autoimmun betegségekre.

Szerencsére az echinaceának nem ismert káros gyógyszer-kölcsönhatása, azonban mégis ajánlott a kúra elkezdése előtt felekresni a háziorvost, és kikérni véleményét – Már csak a nagyobb biztonságérzet miatt is!

Kutatások szerint ugyanis bármennyire nem ismert kóros mellékhatása az echinaceának, az emberi szervezet egészségének a szempontjából nem lehet minden esetben alkalmazni az amúgy kiváló immunerősítőt!

A továbbiakban szeretnénk felhívni az Ön figyelmét azon esetekre, amelyek tudatában ne kezdje el az echinacea kúrát!

Allergia:

A különösképpen a százszorszép virágokra és a parlagfűre allergiások számára, Immunerősítőtovábbá az asztmás betegeknek nem ajánlott az echinacea fogyasztása addig, míg a meglévő problémájuk fennáll. Az echinacea ugyanis gyógyhatásai ellenére a visszájára fordíthatja az asztmát és az allergiát. A betegésg pedig nem hogy javulna, rosszabbodna. Bőrbír, kiütések, légzési nehézségek, allergiás rohamok egyaránt jelentkezhetnek.

Terhesség:

Az echinacea korra és nemre való tekintet nélkül fogyasztható. Azonban a terhes vagy éppen szoptatás alatt álló anyák esetében a használata nem javallott. Kisgyermekek esetében már lehet adagolni az echinaceát, azonban célszerű a 4-6 éves kort megvárni vele.

Lehetséges mellékhatás, figyelmeztetés

- Az echinacea alkalmazása szívbetegségegben szenvedőknek nem javasolt, hiszen káros szívzörejeket és szabálytalan szívveréseket eredményezhet!

- Az echinacea valószínűsíthető mellékhatásainak egyike a magas vérnyomás is, így akik ilyen betegségben zsenvednek, mindenképpen kérjék ki a háziorvosuk véleményét!

- Habár bőrbetegésgek kezelésére is alkalmas lehet az echinacea, azt mindenképpen tudnunk kell, hogy csalánszerű kiütéseket, viszketést és bőrpírt is okozhat a helytelen alkalmazása!

- Immunszupresszív –és májvédő szerekkel párhuzamosan az egészség érdekében ne fogyasszuk!

- Alkohol fogyasztása esetén hanyagoljuk az echinaceát; toxikus hatásokt fejthet ki különösképpen a májra!

- Ne használja együtt érzéstelenítőkkel!

- Olyna autoimmun betegségek tudatában, mint például a HIV és az AIDS az echinacea fogyasztása nem javallott, mivel legsúlyosabb esetben tovább csökkentheti ilyenkor a fehérvérsejtek számát és vérképzési zavarokat okozhat. Röviden: hozzájárul a betegség lefolyásának a felgyorsításához!!!

- Transzplantációs műtétre készülők még immunerősítés céljából se fogyasszanak echinaceát!

- Ügyeljen arra is, hogy az ajánlott napi mennyiséget a gyorsabb hatás érdekében se lépje túl; mivel egyrészt az echinacea ajánlott mennyisége is napok után gyógyhatást eredményez, másrészt pedig gyomorpanaszokat és szédülést okozhat. Napi 2000 mg-nál pedig semmiképpen se fogyasszon több echinaceát!

- Hogyha receptre kiírt gyógyszereket szedünk, és kedvünk támad egy echinacea-kúrához, akkor a háziorvosunknak érdemes ezt előre is jeleznünk!

Fontos! A legtöbb szakértő-orvos és táplálkozási tanácsadó általában legfeljebb 4 hétig javasolja az echinacea alkalmazását. A 4 hét letelte után érdemes egy hosszabb szünetet tartanunk 1-2 héten át; majd újból belekezdeni a kúrában. Elfogadott fogyasztási mód az is, amikor a hét utolsó napját kivéve fogyasszuk az echinaceát.

Az echinacea bármely formáját is szedjük, napi szinten 3 alkalommal, egyenlő időközönként célszerű fogyasztani!

Az echinacea ajánlott fogyasztási mennyisége/nap:

• Kasvirág-Tea = 3 filter

• Folyékony kivonat = 2-3 ml / napi 3-8x csepp legfeljebb 2-szer

• Echinacea tabletta = napi 2 db

Echinacea immunrendszer erősítők

Beszámolók az echinacea termékekről

Megfázás / Influenza
Kicsit szeretném megvédeni a családi csodaszert. Mi megfázás / influenza esetén használjuk (másra eddig nem próbáltuk), és amennyiben úgy és olyan gyakorisággal használja az ember, ahogyan rá van írva, akkor egyszerűen szuper, hamar enyhülést hoz! Szeretem az erős gyógynövényes ízvilágot, az alkohollal kombinálva lenyelést követően jóleső borzongás fut át rajtam (mintha azonnal gyógyulnék tőle. Ezzel a párom sajnos nem tud egyet érteni, gyűlöli az ízét, miután lenyeli a kanálnyi adagot, olyan grimaszt vesz fel, hogy azt Quasimodo is megirigyelné... :) Azonban azt ő is elismeri, hogy nagyon hatásos szer ez, sokkal jobb, mint az ugyancsak kipróbált más márkájú (kellemesebb ízű), hasonló oldatok. Ajánlom, próbáljátok ki!”
szeleske felhasználó,
Immunerősítés
„Nem vártam el az echinacea csepptől, hogy segítsen abban, hogy ne fázzak meg, azonban mégis ez történt. Nagyon hálás vagyok a terméknek, hiszen legyen bármilyen évszak, tél vagy nyár, mindig sikerült nagyon könnyen megfáznom. Egészen addig tartott mindez, míg meg nem ismertem az echinacea-t”
Erős Jutka, Tatabánya
Megfázás
„Amint a nátha és a megfázás első jeleit érzékelem magamon, azonnal elkezdem szedni az echinaceát. Lényegében 1-2 nap után már el is illannak a tünetek.”
Kocsis Albert, Hévíz
Echinacea 30 napos garanciával
2010 - 2018 © ECHINACEA.hu - Magyarország No.1. echinacea oldala