Betegségek ahol segít az echinacea

Az echinacea poliszacharidokat tartalmaz, melyeknek köszönhetően képes felerősíteni az immunrendszer működését. AEchinacea angustifolia hazánkba gyakran csupán bíborkasvirágnak nevezett echinacea hatóanyagai révén stimuláljak a szervezet nem specifikus védekező rendszerét.

Az immunrendszert legyengítő betegségek és fertőzések esetén (nátha, megázás, influenza) ajánlott echinacea kivonatokat fogyasztani.Az echinacea maga a megfázás elleni természetes orvosság!” – tartja egy ismert mondás.

A kasvirág serkenti a kórokozók elleni immunválaszt, és felgyorsítja a regenerálódást. Egy amerikai kísérlet szerint az echinacea rendszeres fogyasztása 58 százalékkal csökkentette a nátha kialakulásának a lehetőségét, és majd 2 nappal lerövíditette a nátha időtartamát.

Ide kattintva többet is megtudhat az immunerősítő hatásáról.

A szervezet védekező rendszerének túlzott „ébersége” miatt kialakuló allergiás reakciók is enyhíthetőek az echinaceával. Az allergiás betegeknél a szervezet olyan ártalmatlan anyagokat veszélyesnek érzékel, mint például a madártoll, vagy a por. Mivel az echinacea immunrendszert szabályozó hatásokat fejt ki a szervezetben, segítheti az immunrendszer túlzott védekezési működésének a koordinálását, csökkentve ezáltal a kialakult allergiás panaszokat.

Az echinacea azért is csodás gyógyhatású növény, mivel az immunrendszer fertőzései mellett számos más probléma és betegség kezelésére sikeresen lehet alkalamzni.


A kasvirág hatásosnak bizonyulhat olyan gyakran kiújuló betegségek ellen is, mint az afta (leggyakrabban a szájnyálkahártya hólyagos betegség), a húgyúti fertőzések, vagy a középfülgyulladás. Mivel az echinaceai amolyan természetes antibiotikumként is funkcionál, továbbá gyulladáscsökkentő tulajdonságú, ezért torokfájásra, mandulagyulladásra és hörghurutra is alkalamzható. Ezenkívül az arcüreg-gyulladás kellemetlen tüneteinek a kezelésére is hatásos lehet.

Az echinacea egyike a krónikus fáradtságot enyhíteni képes természetes gyógymódoknak. A krónikus fáradtság szindróma gyakrokrta összefüggésbe hozható a gyomor gombás fertőzéseivel, így a candida-gomba okozta betegségekkel is. Az echinacea a candida ellen is hatásosan felléphet.

Immunerősítő cseppek

Az amerikai indiánok már évszázadokkal korábban felfedezték az echinacea sebkezelő és fertőtlenítő tuljadonságát, manapség azonban kevesen tudják, hogy az echinacea külsőleg is valóban hatékonynak bizonyulhat. Kiválóan akalmazható ugyanis helyi kezelésre, a bőr ápolásától kezdve, a fájdalom és viszketés enyhítésén keresztül egészen a rovarcsípések és sebek kezeléséig. Az echinacea külsőleg történő alkalmazásáról úgy tartják, hogy kürülbelül 85%-os hatékonysággal alkalamzható a felsorolt bőrpanaszok megszűntetésére. A kasvirág segíti a bőrgyógyulást!

Külsőleg alkalamzható még égési –és fagyási sérülésekre, valamint vízzel vegyítve, öblögetve fogínygyulladásokra és szájfertőzésekre is.

Az echinacea és kivonatainak alkalmazása során mellékhatások nem ismertek, mindenesetre az autoimmun betegségben szenvedők, a terhes nők és a napraforgóra vagy a százszorszépekre allergiások számára nem ajánlott a fogyasztása.

Antibiotikumokkal párhuzamosan ugyan szedhető, ám érdemes a teljes biztonság érdekében kikérni a háziorvos véleményét!


Az echinacea ajánlott fogyasztási mennyisége/nap:

• Kasvirág-Tea = 3 filter

• Folyékony kivonat = 2-3 ml / napi 3-8x csepp legfeljebb 2-szer

• Echinacea tabletta = napi 2 db

Echinacea tabletta + csepp

Vélemények az echinaceáról

Pozitív tapasztalat
„Valóban hatásos szer, amit nem az ízéért kell szeretni, hanem a hatékonyságáért. Ebben legalább tudni mi van, míg a gyógyszerekben kevésbé. Ha betartjuk a "játékszabályokat", egyrészt ami rá van írva, másrészt hogy előtte és utána 1 órával semmit nem iszik-eszik az ember, mint általában homeopátiás szereknél. Jobban megbízok ebben és más gyógynövényekben, mint a hagyományosgyógyszerekben.”
nta2 felhasználó,
Megfázás
„Nagy híve vagyok az echinaceának. Korábban gyakorta sikerült megfáznom, és rendszeresen volt hörghurut gyulladásom. Mostanság már amikor tudom, hogy alakulóban van egy megfázás, azonnal elkezdek echinaceát fogyasztani. El tudják képzelni, hogy már 2 éve nem volt hörghurut gyulladásom! Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy fogasszon rendszeresen echinaceát.”
Szabó Helga, Kaposvár
Immunrendszer erősítése
„Több mint 3 éve fogyasztok napi 2 echinacea kapszulát. A fiam tanácsára kezdtem el a kapszulák szedését, aki azt javasolta, hogy így megerősíthetem az immunrendszeremet a betegségekkel és fertőzésekkel szemben; fokozottan érvényes mindez a náthára! Hallottam olyanokat, hogy az echinacea nem feltétlen fejt ki jótékony hatásokat az emberi szervezetre... Kategórikusan meg tudom ezt céfolni. Én egy 68 esztendős idős ember vagyok, és már több mint 1 éve nem voltam Beteg! Hiszek abban, hogy mindezt az echinaceának, na és a fiamnak köszönhetem, aki elkezdte ajánlani ennek a csodás gyógynövénynek kivonatát/”
Dobos Tibor, Budapest
Megfázás
„Amint a nátha és a megfázás első jeleit érzékelem magamon, azonnal elkezdem szedni az echinaceát. Lényegében 1-2 nap után már el is illant a promblémám.”
Kocsis Albert, Hévíz
2010 - 2018 © ECHINACEA.hu - Magyarország No.1. echinacea oldala
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók