Az echinacea 7+1 gyógyászati előnye

Az echinacea gyógynövényt és annak kivonatait különösképpen az immunrendszer megerősítésére, a nátha és megfázás ellenszereként, továbbá a légutak tisztántartására használják. Az alábbiakban megtalálja összegyűjtve az echinacea fogyasztásának legismertebb előnyeit:

1. Maga a természetes immunerő


Az echinacea erősíti az immunrendszert azáltal, hogy fokozza a T-sejtek termelődését és felélénkíti a fehérvérsejtek védekező képességét a baktréiumok és fertőzések elleni küzdelemben.
Az echinacein vegyület felel a szervezet sejtjeinek egészségéért, ellenállóbbá téve azokat a külső és káros betolakodókkal szemben.

2. Segíti a gyorsabb gyogyulást
Nem csak a betegségek megelőzésében, hanem azok lerövidítésében is segíthet az echinacea. Kiváló természetes gyógymód ugyanis számos fertőzésre, megbetegedésre, különösképpen a nátha és influenza orvoslására. Rendszeres fogyasztásával lerövidul a gyógyulás és a felépülés ideje. Az echinacea nagyon hamar kifejti jótékony hatásait!

3. Fertőtlenítőként is használható
Az echinacea nem csupán a szájon át fogyasztva fejtheti ki gyógyhatásait. Helyileg is alkalmazható, sebek és hegek gyógyítására. Ahogy a szervezet sejtjeit védi a baktériumoktól, úgy fejti ki baktérium-ölő, fertőtlenítő és a seb begyógyulását elősegítő hatásait külsőleg alkalmazva.

4. Az echinacea a gyógyulási folyamat alatti kezelésben is segíthet
Számos, gyakorta előforduló betegség kezelésében segíthet az echinacea és annak kivonatai. Az echinacea különösen hatékony lehet a következő betegségek és fertőzések esetén:

- Hugyúti fertőzések,

- torokfájás és nyirokcsomó duzzanat,

- Hörghurut,

- Szénanátha,

- felső légúti fertőzések,

- fejfájás és izomfájdalmak,

- gyulladások,

- és orrmelléküreg gyulladás.

5. Pikkelysömör, ekcéma és leégés kezelése
Külsőleg alkalmazva egyes kutatók szerint az echinacea a pikkelysömör és az ekcéma problémák ellen is gyógyírt nyújthat; őrzi bőrünk egészségét. A sérült bőrrétegen finom eloszlatva, elkenve.
Gondolta volna, hogy az echinacea helyileg alkalmazva még a leégés által keltett bőrpírt és fájdalmat és képes enyhíteni?

6. Szisztémás és krónikus fertőzések megelőzésére
Kutatások szerint az echinacea olyan szisztémás megbetegedések ellen is segíthet, mint a Streptococcusok és a Staphylococcusok okozta fertőzések. Mindkét fertőzést az ún. Gram-pozitív baktériumok okozzák, és az enyhe problémáktól kezdve egészen az életveszélyesig, bárhol a szervezetben képesek fertőzni.

7. Fájdalomcsillapítóként Az ősi amerikai indiánok, állítólag már az 1500-as években használták az echinacea gyógynövényt és annak kipréselt tartalmát fájdalomcsillapítóként; fejfájás vagy éppen különböző testtrészek izomfájdalmainak csillapítására.

7+1. Echinacea a rákkutatásban
Laboratóriumi kísérletek alapján tudósok egy csoportja megállapította, hogy az echinacea hatóanyagai révén képes lehet a daganatok (tumor) méretének csökkentésére, így bizonyos típusú Rák-betegségek ellenszerévé válhatna.

Fogasztói tapasztalatok

Pozitív tapasztalat
„Az echinacea az egyik legjobb természetes gyógymmód, amit ismerek! Számos pozitív előnye mellett kiemelném, hogy még a felfekvések ellen is hatásos! Mindenkinek bátran merem ajánlani!”
Magyar Bianka, Fót
Láz és megfázás
„Az echinacea az infuenza szezonjaiban kiváló fegyver a lázzal és megfázással egyaránt járó fertőzés ellen. Nekem nagyon bevált! Egyedül arra hívnám fel mindenki figyelmét, hogy aki allergiás a százszorszép növénycsalád tagjaira, az legyen fokozottan elővigyázatos az echinacea-fogyasztással, csak úgy mint az, akienk valamilyen autoimmun betegsége van. Mellesleg gyorsan, már pár nap után gyógyítólag lép fel az echinacea, úgyhogy megéri fogyasztani.”
Dudás Kálmán, Hajdúszoboszló
Immunrendszer erősítése
„Több mint 3 éve fogyasztok napi 2 echinacea kapszulát. A fiam tanácsára kezdtem el a kapszulák szedését, aki azt javasolta, hogy így megerősíthetem az immunrendszeremet a betegségekkel és fertőzésekkel szemben; fokozottan érvényes mindez a náthára! Hallottam olyanokat, hogy az echinacea nem feltétlen fejt ki jótékony hatásokat az emberi szervezetre... Kategórikusan meg tudom ezt céfolni. Én egy 68 esztendős idős ember vagyok, és már több mint 1 éve nem voltam Beteg! Hiszek abban, hogy mindezt az echinaceának, na és a fiamnak köszönhetem, aki elkezdte ajánlani ennek a csodás gyógynövénynek kivonatát/”
Dobos Tibor, Budapest
Megfázás
„Amint a nátha és a megfázás első jeleit érzékelem magamon, azonnal elkezdem szedni az echinaceát. Lényegében 1-2 nap után már el is illant a promblémám.”
Kocsis Albert, Hévíz
2010 - 2018 © ECHINACEA.hu - Magyarország No.1. echinacea oldala