Az echinacea hatásainak osztályzása

A Natural Medicines Comprehensive Database (NMCD), azaz magyarul a ’Természetes Gyógyszereket Átfogó Adatbázis’ tudományos bizonyítékokat alapul véve értékelte az echinacea hatásainak fokát a különböző betegségekre és problémákra. A NMCD a következő 3 fokozatot emelte ki:

• Az esetek 99%-ban hatásos,

• kis valószínűséggel hatásos,

• és nagy eséllyel hatásos lehet.

Az echinacea hatásfokai a következőek:

Az esetek 99%-ban hatásos
Nátha • Számos tanulmány bizonyítja, hogy az echinacea (továbbiakban csak ech.) segít a nátha kialakulásának megelőzésében, vagy hogyha a fertőzés kialakult, annak csillapításában.
Hüvelygombás fertőzések • Az ech. rendszeres használata csökkentheti a gombás fertőzés kialakulását.
Az immunrendszer erősítésére.
Nagy eséllyel hatásos lehet
Szorongás • Egyes feljegyzés szerint napi 40mg ech. (pl.: csepp) fogyasztása 1 héten át, csökkenteni képes a szorongás érzetét.
28 napon át, napi 8g ech. képes lehet növelni a fizikai teljesítőképességet, javítva a tüdő kapacitását.
A Herpes Simplex Vírus (HSV) ellen • A HSV (herpeszek kialakulásáért felel) vírusfertőzések meggátolására, naponta 2x 800mg, 6 hónapon át fertőtlenítő hatásokat eredményezhet.
Csökkentheti az influenza tüneteit.
Alacsony fehérvérsejtszám (Leukopenia) ellen • Bizonyos reumás betegségekre szedett gyógyszerek, vagy például a kemoterápia is csökkenti a fehérvérsejtek számát a szervezetben. Napi 3x50 csepp ech. rendszeres fogyasztása ezt meggátolhatja.
A szem gyulladásos betegsége (Uveitis) • Egyesek szerint az ech. hatásosabb szemcseppeknél és gyulladáscsökkentőknél.
Napi 60 mg ech. Szájon át történő ech. a szemölcsök eltűntetésében szerepet játszhat .
Hugyúti fertőzések csökkentése.
Migrénes fejfájás enyhítése.
AllergiaMéhcsípésekSzénanáthaEkcéma

Hogyan erősíti az immunrendszert?

Az echinacea kiváló természetes immunerősítő. Ellentétben a vakcinákkal és az antibiotikumokkal, nem kifejezetten bizonyos betegségek ellen hat, hanem valamennyi fertőzés leküzdésében segít azáltal, hogy növeli az immunsejtek teljes aktivitását. Az echinacea hatékonyabbá teszi az immunsejteket, felerősíti azok működését a baktériumok, a vírusok és az abnormális sejtekkel szemben.

Itt olvashat tovább...

Tartson echinacea kúrát

A mai Egyesült-Államok területéről eredeztethető echinaceát szerte a nagyvilágban termesztik. Az amerikai indiánok voltak az elsők, akik felismerték az echinacea gyógyhatásait. Elsősorban fertőtlenítésre és sebek kezelésére alkalamzták.

Itt olvashat tovább...

Alternatív orvoslás Echinaceával

A XVIII. században Dr. Samuel Hahnemann alternatív gyógymódokat keresett a hagyományos orvosi beavatkozások helyett. Hahnemann temérdek szert megvizsgálva eljutott odáig, hogy megalkotta az alternatív orvoslás, a ’homeopátia’ fogalmát.

Itt olvashat tovább...

Kasvirág sportolóknak

Az echinaceát hosszú-hosszú évekig úgy ismerték, mint egy kíváló immunrendszer-erősítőt, amely képes enyhíteni a nátha és az influenza tüneteit, továbbá lerövidíteni a felépülés idejét a megbtegedésekből.

Itt olvashat tovább...

Echinacea, kasvirág tabletta

Vélemények kasvirág fogyasztóktól

Láz és megfázás
„Az echinacea az infuenza szezonjaiban kiváló fegyver a lázzal és megfázással egyaránt járó fertőzés ellen. Nekem nagyon bevált! Egyedül arra hívnám fel mindenki figyelmét, hogy aki allergiás a százszorszép növénycsalád tagjaira, az legyen fokozottan elővigyázatos az echinacea-fogyasztással, csak úgy mint az, akienk valamilyen autoimmun betegsége van. Mellesleg gyorsan, már pár nap után gyógyítólag lép fel az echinacea, úgyhogy megéri fogyasztani.”
Dudás Kálmán, Hajdúszoboszló
Torokfájás
„Nagyon jó orvosság az echinacea. C-vitamint is tartalmaz, Cink is van benne; már egy kezdődő torokfájás alatt érdemes elkezdeni fogyasztani! Bátran alkalmazhatja mindenki a gyógynövényt, hiszen mellékhatásai nem ismertek.”
Sándor Nikoletta, Pécs
Megfázás
„Amint a nátha és a megfázás első jeleit érzékelem magamon, azonnal elkezdem szedni az echinaceát. Lényegében 1-2 nap után már el is illant a promblémám.”
Kocsis Albert, Hévíz
2010 - 2018 © ECHINACEA.hu - Magyarország No.1. echinacea oldala
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók