Hogyan erősíti
az immunrendszert a kasvirág?

Az echinacea kiváló természetes immunerősítő. Ellentétben a vakcinákkal és az antibiotikumokkal, nem kifejezetten bizonyos betegségek ellen hat, hanem valamennyi fertőzés leküzdésében segít azáltal, hogy növeli az immunsejtek teljes aktivitását. Immunrendszer erősítőkAz echinacea hatékonyabbá teszi az immunsejteket, felerősíti azok működését a baktériumok, a vírusok és az abnormális sejtekkel szemben.

Az echinacea kapcsán bizonyított, hogy javítja az immunválaszt, növelve a szervezet ellenállóképessgét bakteriális fertőzésekkel szemben. Számos tanulmány rámutatott, hogy az echinacea a szervezet azon sejtjeire hat, amelyeknek elsődleges funkciója a behatoló organizmusokkal szembeni védekezés.

Az echinacea immunerősítő hatásai:

• Az echinacea hatására megnő az antivirális hatású fehérvérsejtek és a lépsejtek száma, valamint emelkedik a test belső hőmérséklete.

Bíbor kasvirág• Az Echinacea segíti az interferon hormon termelődését. Az interferon vírusos megbetegedések esetén termelődik a szervezetben, és nagyon fontos azon tulajdonsága miatt, hogy gyorsan és hatásosan fellép a fertőzések leküzdése ellen az immunsejtek mozgosításával.

• Kimutatták, hogy a kasvirág nagyrészt az echinakozid nevű anyagnak köszönhetően antibiotikus hatással rendelkezik a bakteriális fertőzésekért leggyakrabban felelős ’Streptococcus’ és a ’Staphylococcus aureus’ baktériumokkal szemben.

• A gyógynövény hatóanyagai aktivalizálják a makrofágokat, amelyek elpusztítják a sejteket megtámadó betolakodókat.

• Az echinacea rendszeres fogyasztása megemeli a properdin szintjét. A properdin egy természetes anyag, amely fertőzések esetén szintén a sejtek ellenálló képességét növeli.


• A kasvirág egyik legfontosabb hatása, hogy gátolja a hialuronidáz enzim aktivitását. A hialuronidáz enzimről tudni kell, hogy a kórokozók használják a sejtek közötti kötőszövetek elpusztításához annak érdekében, hogy könnyebben bejussanak a sejtekbe/szövetekbe. Az echinacea ’antihialuronidáz’ hatása mellett segíti a fertőzések által rombolt celluláris kötőszövet regenerációját.

• Serkenti a sejtek immunválaszáért felelős T-limfociták aktivitást.

Tumorellenes hatással rendelkezik - Az USDA kutatói felfedezték az echinacea tumorgátló összetevőjét.

Serkenti a sejtfalást, azaz fagocitózist (a sejtek baktériumokat és egyéb anyagokat megemésztő képessége).

Gyulladáscsökkentő, hatékonyabb lehet a kortizonnál. Azt tapasztalták, hogy 0,04 ml friss növényi kivonat ugyanakkora hatással rendelkezik, mint 1 mg kortizon.

Echinacea cseppek

Számos laboratóriumi és állatkísérlet igazolta, hogy az echinacea olyan aktív hatóanyagokat tartalmaz, melyek fokozzák az immunrendszer működését, csökkentik a fájdalmat és a gyulladást, hormonális, antivirális és antioxidáns hatással rendelkeznek. Az echinacea fogyasztását imunerősítés végett hivatásos természetgyógyászok rendszeresen ajánlják.

Az echinacea gyökerét már régóta használják a természetgyógyászatban. Napjainkban a gyógynövénynek már szinte valamennyi részét felhasználják: a gyökerétől, kezdve egészen a virágjáig. Éppen ezért az echinacea számos formában kapható: szárítva, csepp-kivonatként, por, kapszula, tabletta, krém és gél változatban is. Az echinacea kivonatai az európai országokban jóváhagyott gyógyszerek, így nyugodtan alkalamzhatóak.

Az echinacea ajánlott adagolása:

● A folyékony kivonat (echinacea-cseppek) nagyon népszerű, mivel könnyen használható. Az általunk forgalmazott teljesen természetes echinacea-cseppek ajánlott mennyisége alkalmanként maximum 14-16 csepp, a legjobb naponta 2-szer.

● A tablettából napi 2 ajánlott.

● Az echinacea-teából legfeljebb 3 filter naponta.

Hogyha huzamosabb ideig fogyasztjuk az echinaceát, akkor a legtöbb szakértő szerint 3-4 hét szedés után 1-2 hét pihenőt javallott tartanunk. Egyesesk alternatívaként azt is javasolják, hogy 6 nap echinacea-fogyasztás után tartsunk egy nap szünetet, majd kezdjük előről a „kúrát”.

Vélemények a Bíborkasvirágról

Izomgörcs
„Brilliáns termék! A 7 éves lányom izomgörcsökkel és rendszeres torokfájással küzködött. Valamit ki kellett hát találnom. A helyi patikában az echinacea cseppet javasolták, hogy próbáljuk ki. Azóta el sem tudom mondani, hogy milyen hálás vagyok a gyógyszerészeknek, hogy felhívták a figyelmemet erre a csodás termékre. Még 1 hét sem telt el, és a kislányom tünetei máris csillapodtak. Hihetetlen javulás ment végbe, és mindez egy gyógynövény csepp-kivonatának köszönhetően. Köszönöm echinacea!”
Dobos Violetta, Budapest XVIII.
Depresszió
A Lorem Ipsum részleteinek sok változata elérhetõ, de a legtöbbet megváltoztatták egy kis humorral és véletlenszerûen kiválasztott szavakkal, amik kicsit sem teszik értelmessé. Ha használni készülsz a Lorem Ipsumot, biztosnak kell lenned abban, hogy semmi kínos
Nagy Zoltánné, Szombathely
Megfázás
„Amint a nátha és a megfázás első jeleit érzékelem magamon, azonnal elkezdem szedni az echinaceát. Lényegében 1-2 nap után már el is illant a promblémám.”
Kocsis Albert, Hévíz
2010 - 2018 © ECHINACEA.hu - Magyarország No.1. echinacea oldala